Начало Рали Андреучи начело след края на първия ден на рали Сардиния

Андреучи начело след края на първия ден на рали Сардиния

64
0

Италианският ас Паоло Андреучи с Пежо 207 S2000 е начело в класирането след края на първия ден от рали Сардиния, пети кръг от IRC.

Въпреки проблеми в първата отсечка, четирикратният италиански рали-шампион успя да излезе начело в генералната подредба само етап по-късно. След това отново бе изпреварен, но в крайна сметка завърши деня отново като лидер с преднина от 7,4 секунди пред британеца Крис Мийк със същия автомобил.

Мийк започна деня малко по-предпазливо, но това му помогна да се предпази от проблеми и така той съумя да поддържа добро темпо през целия ден.

Днешният ден бе много драматичен, като още в първата отсечка един от лидерите – Себастиен Ожие, отпадна от борбата след проблем с неговото Пежо 207 S2000. След катастрофа с висока скорост пък Гай Уилкс (Шкода Фабия S2000) бе закаран в болница с наранен гръбнак и след като премина през редица медицински тестове, ще прекара идните няколко дни под лекарско наблюдение. 

Пилотите от заводския отбор на Шкода – Юхо Ханинен и Ян Копецки, се наредиха съответно трети и четвърти в края на деня, но докато изоставането на финландеца е 11,3 секунди, то това на съотборника му е над 40. Причина за това е спуканата гума на неговата Шкода, която той претърпя във втората отсечка днес.

Белгиецът Тиери Нювил (Пежо 207 S2000) заема петата позиция за момента, а шести и седми са пилотите, състезаващи се в Група N – Тиму Арминен (Субару Импреза WRX STI) и Пер-Гунар Андерсон (Митсубиши Лансер Ево Х).

Утре пилотите ще трябва да изминат още шест етапа с приблизително същата обща дължина, като днешните шест.