Начало Рали Ангелов и Гаджев спечелиха прекратения рали спринт Бургас

Ангелов и Гаджев спечелиха прекратения рали спринт Бургас

505
0
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев, снимка: Мегапорт

Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов/Георги Гаджев с Шкода Фабия R5 спечели прекратения преждевременно рали спринт Бургас, 3-и последен кръг от националния шампионат.

Поради силния дъжд и лошото време последните две скоростни отсечки – Росенец 3 и Равадиново 2 бяха отменени. Пилотите преминаха по тях в режим на преход, спазвайки подредбата на екипажите с едноминутна разлика във времето и като обикновени участници в движението по пътищата.

Това означава, че последното състезание от шампионата се печели от Ангелов и Гаджев. Те записаха общо време от 3-те проведени етапа – 16:47.4 мин.

Втори, на 1.29:0 мин са Кирил Тодоров/Георги Аврамов (Астра Рейсинг) с Пежо 208 R2. Трети с изоставане от 1:51.2 мин са шампионите за 2017 г. – старозагорците Динко Иванов/Живко Желев (АСК Стара Загора, Ситроен С2 R2).

Състезанието беше белязано от няколко тежки инцидента. Единият беше на Борис Григоров с навигатор Виктор Миленков, който изпусна управлението над Мицубишито си на една от правите и колата му се удари в дърво. Григоров е бил откаран с линейка в УМБАЛ Бургас.

Сериозен инцидент претърпя и Димитър Драганов с Опел Кадет. Той изпусна колата при десен завой след права на хлъзгавото трасе. Тя се удари със задната си част в дърво. Драганов и неговият навигатор Минко Минков се отърваха невредими.