Начало BG спорт Ангелов и Гаджев водят в рали Твърдица

Ангелов и Гаджев водят в рали Твърдица

405
0
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев, снимка: Мегапорт

Отличен старт в рали „Твърдица“ 2019 записа тандемът на Мегапорт рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia R5).

Пилотите водят с 44,2 сек пред Тихомир Стратиев и Недялко Сивов (Ford Fiesta Proto), след като постигнаха първи времена в трите отсечки за деня. Трети на 18,4 сек зад Стратиев и Сивов са завърналите се в ралито Петър Гьошев и Димитър Спасов – с Peugeot 208 R2.

Първият състезателен ден на рали „Твърдица“ предложи три състезателни отсечки. Те бяха с обща дължина 28,7 км и 42 км преход между тях. Последната отсечка за деня – СЕ Тодор Славов, е суперспециална с дължина 2 км и в рамките на градския център.

В първата отсечка СЕ 1 Твърдица двамата натрупаха огромна преднина от 22,2 сек пред Стратиев и Сивов, а в СЕ 2 Боров Дол спечелиха с 10,1 сек.

В суперспециалния етап СЕ 3 Тодор Славов Ангелов и Гаджев спечелиха с време 2:09,9 мин, а зад тях остана Даниел Попов и Ангел Башкехайов с Peugeot 208 R2 на 3,3 сек. В неделния ден има 4 отсечки с дължина 53,5 км и 90 км преход.

„Доволен съм от деня, защото още в първия етап успяхме да натрупаме огромна преднина. Очаквах конкурентите ни да бъдат по-бързи и затова имахме по-високо темпо. Етапът беше много хлъзгав. На суперспециалния етап карахме за публиката и загубихме много време в плъзгане. Но искахме да зарадваме много хора на площада“, коментира Ангелов след финала на деня.