Начало Рали Пълен със събития ден за Ангелов и Сивов на рали Сърбия

Пълен със събития ден за Ангелов и Сивов на рали Сърбия

49
0

Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Недялко Сивов се движи на втора позиция в генералното класиране на рали Сърбия и първи от отборите за националния рали шампионат. Състезанието е валидно и за Балканския рали трофей. От 49 екипажа в стартовия списък 16 са български.

В първата скоростна отсечка Ангелов и Сивов с Шкода Фабия R5 отстъпиха с 8,3 сек на Дан Гъртофан и Марца Тудор, също с Шкода Фабия R5. Във втората Силвър родният екипаж победи румънците с 15,2 сек и излезе начело в състезанието с 6,9 сек. Организаторите отмениха третата скоростна отсечка поради проблеми със сигурността по трасето.

След сервизирането Гъртофан успя да вземе отново Мачков Камен със 7,1 сек и поведе с 0,2 сек във временното класиране пред Ангелов. В Силвър 2 родният екипаж обаче удари бордюр и спука гума, което ги принуди да карат така 10 км до финала.

„Решихме, че ако сменим гумата ще изгубим твърде много време и карахме така до финала. Не съжалявам, въпреки че само 20 см ни делеше от чудесна битка за победата с Гъртофан. Водим в битката за националната титла. Колата се държи чудесно и няма никакви поражения от удара и карането на джанта“, коментира Ангелов след края на днешния ден.

В шестата и последна за деня отсечка Ангелов спечели с 3,8 сек пред Гъртофан. Зад тях Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Мицубиши Лансър Ево 9 отпаднаха от състезанието следствие на удар, а най-близо от екипажите взимащи точки за родния шампионат е Георги Василев със Стефан Добрев (Мицубиши Лансър Ево 9), които са четвърти – зад турския екипаж Мустафа Чакал и Мехмед Колeолу.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter