Начало BG спорт Ангелов и Сивов спечелиха рали спринт Вида

Ангелов и Сивов спечелиха рали спринт Вида

737
0
Мирослав Ангелов и Недялко Сивов
Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, снимка: Мегапорт

Шампионите на рали и рали спринт Мирослав Ангелов и Недялко Сивов от Мегапорт Рейсинг с Шкода Фабия R5 стартираха сезона така, както завършиха предходния – с победа. Екипажът спечели рали спринт Вида, първи кръг от шампионата.

Те записаха общо време от 21:31.730 мин за 4-те отсечки на състезанието. Втори, на 45,730 сек останаха Динко Иванов и Живко Желев със Ситроен C2 R2. Шампионът за 2017 г. е първи в своя клас RC4.

Трети завършиха Кирил Тодоров и Георги Аврамов с Рено Клио. Те изостанаха от победителя на 1:17.570 мин, като са първи в RC3. На 4-а позиция финишираха Георги Янков/Цветан Балджиев със Субару Импреса. Дуото е на първо място в свята категория HC2.

Динко Иванов и Живко Желев
Динко Иванов и Живко Желев със Ситроен C2

Състезанието беше прекъснато в първата отсечка, след като автомобилът на Дочо Цвятков и Линда Багерова – Мицубиши Лансър, се запали след финала, спечелвайки етапа.

„Много съжалявам за това, което се случи с Дочо, каза Ангелов. – Можеше да се получи интересна битка. Стартирахме предпазливо и в първите два етапа не давахме много газ, след това увеличихме темпото. Но без риск защото нямаше смисъл. Чудесно е да започнем годината с победа. Това състезание е част от подготовката ни за рали България.“

„В първия етап не бяхме загрели още гумите и затова не задавахме темпо, след това обаче нямаше смисъл за риск, добави Сивов. – Жалко за Дочо, защото се оформяше много добро състезание, но най-важното е, че всичко с тях е наред.“