Начало Рали Ангелов и Сивов са победители в рали-спринт Вида

Ангелов и Сивов са победители в рали-спринт Вида

186
0

Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов/Недялко Сивов с Шкода Фабия R5 спечелиха убедителни рали-спринт Вида, 2-и кръг от националния шампионат. Двамата вече си осигуриха титлата в рали първенството и са на път да направят това и в рали-спринта с 2-а победа от 2 кръга след тази в Дряново.

Втори на 24.240 сек остана екипажът на Дунев Рейсинг Дочо Цвятков/Линда Багерова с Мицубиши Лансър Ево 9, който е първи в клас НС1. Те изпревариха с близо 15 сек Георги Василев/Стефан Добрев с Мицубиши Лансър Ево 9. Последните имат 30 точки в генералното класиране и са 2-и в него зад Ангелов и Сивов, които имат 50.

Миналогодишните шампиони Динко Иванов/Живко Желев от АСК Стара Загора със Ситроен С2 R2 завършиха 5-и, като бяха най-бързи сред колите с един двигателен мост. Пред тях на четвъртото място останаха Георги Янков/Цветан Балджиев (Дунев Рейсинг, Субару Импреза WRX).

Динко успя да се справи със сериозната конкуренция в класа си RC4. Зад него 6-и в общото подреждане и втори в RC4 останаха Димитър Божилов/Христо Христов със Ситроен Саксо, следвани от Дани Попов/Ангел Башкехайов с Опел Адам.

„Изключително доволни сме от състезанието. Сутринта в първия етап стартирахме малко по-предпазливо, защото все още бе студено и хлъзгаво, каза Ангелов. – Във втория и третия етап натиснахме повече и натрупахме солидна преднина. В 4-ия карахме стегнато и не искахме да рискуваме. Конфигурацията на етапите бе интересна с тези дълги прави и шикани, но не много подходяща за нашия автомобил. Все пак обаче е безценен опит.“

Първи в HC5 и 9-и в генералното са Александър Борисов/Ивайло Цветков с Опел Корса, следвани от най-бързите в HC3 Лъчезар Петров/Ивелин Марков с ВАЗ 2105. В RC3 първи станаха Емил Денев/Богомил Ненов с Рено Клио, а в RC5 Петър Христозов/Теменужка Христозова със Ситроен DS3. Първи и единствен завършил в HC4 е Александър Спиров с навигатор Георги Гаджев с ВАЗ 21083.

Третият и последен кръг от рали спринт шампионата е в Сливен след две седмици.