Начало Рали Араужо отсега се подготвя за домашния си старт в Португалия

Араужо отсега се подготвя за домашния си старт в Португалия

46
0
Арминдо Араужо

Почти година след първото си състезание във WRC Арминдо Араужо вече е заводски пилот на Мини. През 2011 г. той се появи в Джон Купър Уъркс S2000 в Португалия (домашен за него старт) и тогава събираше данни и опит за развитието на Джон Купър Уъркс WRC.

В момента е със статут на първи състезател във WRC Тийм Мини Португалия и предчувства колко по-вълнуващо ще е да се представи на ниво пред родните си фенове.

Невероятно усещане е. Изключително се гордея, че представям марката и Португалия и ще дам абсолютно всичко от себе си. Португалия 2011 бе първият ми старт с Мини, а и невероятно пак да съм по родните места, да видя моите фенове. Този сезон това може да се окаже най-голямото събитие за нас, след като карам за заводския тим – заяви 34-годишният състезател.

Араужо всъщност ще кара в Мексико, преди да атакува отсечките в родината си. Точно там пък спечели преди време първата си точка в световния рали шампионат. Освен това няма търпение отново да кара в това конкретно състезание, където не участва през 2011 г.

Много харесвам Мексико. Условията не са кой знае колко по-различни от Португалия. На 100% сме фокусирани върху това да постигнем възможно най-доброто представяне – добави той. – За Португалия обаче трябва да сме готови с нова еволюция на автомобила и ще е интересно какво ще може да предложи тя.