Начало Рали Ари Ватанен: Кен Блок е икона за младите фенове

Ари Ватанен: Кен Блок е икона за младите фенове

56
0
Кен Блок

Рали легендата Ари Ватанен изрази възхищението си от американската звезда Кен Блок. Екстремният пилот кара тази седмица в рали Финландия, като за него това е първо участие в конкретното състезание и последно за настоящия сезон във WRC.

Свалям му шапка за начина, по който е изработил подхода си към хората с помощта на новите медии. Кен е като икона в това отношение – коментира световният шампион за 1981 г. – Истински феномен, особено сред младите фенове. Присъствието му се оценява високо. А ако успее да стори същото, което направих аз при последното си участие във Финландия през 2003 г. и завърши в топ 11, ще го черпя вечеря.

Американецът обича да кара във WRC и демонстрира отлично темпо, но призна преди рали Финландия, че има още много да учи за карането с висока скорост на чакъл.

Не съм голям оптимист за надпреварата, защото преодоляването на тези пътища изисква огромен опит. Не е лесно да настроиш автомобила си, както и да преминаваш многобройните скокове, но ще се постарая да свърша възможно най-добра работа, въпреки че съм реалист относно шансовете си. Има толкова била и скокове, че ми е трудно да разбера къде трябва да премина на пълна газ и къде да съм по-предпазлив. Това е едно от най-трудните ралита в света и съм тук, за да уча – сподели Блок.