Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ърнхард младши: Оценявам как Рикиардо отдава почит на баща ми

Ърнхард младши: Оценявам как Рикиардо отдава почит на баща ми

879
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

Даниел Рикиардо изпълни една своя мечта – кара Wrangler Шевроле Монте Карло от 1984 г. на Дейл Ърнхард

Колата е собственост на главния изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун. Той обеща на Рикиардо да му я даде да я кара при първия му подиум за тима от Уокинг. Австралийският пилот не просто се качи на почетната стълбичка, а спечели Гран при на Италия. Успехът на пистата Монца бе двоен за Макларън.

Автомобилът на Ърнхард бе транспортиран от Европа, където по принцип го държи Зак Браун. Американският мениджър притежава забележителна колекция от спортни автомобили. Той превърна цялата ситуация в специална демонстрация, която се проведе преди третата свободна тренировка на пистата Circuit of the Americas.

„Да спечелим на Монца бе най-прекрасното изживяване в живота ми в автомобилния спорт. Начинът, по който го сторихме – с най-бърза обиколка, най-бърз питстоп и водейки почти през цялото време, бе невероятно“, сподели Зак Браун.

Дейл Ърнхард младши отбеляза демонстрацията и настроението на Рикиардо със специален коментар

„Радвам се за Даниел. И оценявам как отдава почит на баща ми. Това кара мнозина в татковото семейство и феновете да се усмихнат“, каза Ърнхард младши.

Рикиардо бе трогнат и развълнуван от думите му, както и от цялото изживяване.

„Беше страхотно забавление, просто толкова невероятно различно! Шумът, смяната на скоростите, как седиш в тази кола – всичко бе уникално. А и да изпълним демонстрацията тук не е като да бяхме наели писта през април. Просто нямаше да има същия ефект. Наистина съм благодарен на Зак, че докара колата тук“, сподели австралийският пилот.

Междувременно Зак Браун си направи татуировка на ръката, въпреки че той няма бас с Рикиардо като бившия шеф на Рено в F1 Сирил Абитебул. Американският мениджър увековечи двойния успех на Макларън в Гран при на Италия този сезон с конфигурацията на пистата Монца на рамото си и дата на състезанието.