Начало Рали Аруйо и Нобре доволни от опита, който събраха в Швеция

Аруйо и Нобре доволни от опита, който събраха в Швеция

36
0
Арминдо Аруйо,Пауло Нобре

Тийм Мини Португалия вече се състезава като заводския екип на Мини и в рали Швеция бе първата му изява в новата роля. Екипажът Арминдо Аруйо/Мигел Рамалхо бе надеждата за по-предно класиране, тъй като след финиша си в топ 10 в първия кръг от шампионата, португалецът бе убеден, че може да се бори за добро представяне и във втория.

Завъртане през първия ден (коствало му 20 секунди), няколко грешки, техническа повреда (заради която закъсня в сервиза и отнесе още 1:10 мин добавено време) и проблеми с турбото обаче в комбинация с непобедимите по снежните отсечки скандинавци, пратиха Арминдо 15-ти в генералното подреждане.

Много сме щастливи, че стигнахме до финала на рали Швеция. За нас това бе голямо предизвикателство, тъй като снегът не е сред любимите ни повърхности и нямаме особен опит на нея. Направихме някои промени по настройките на колата си по време на уикенда, но като цяло автомобилът работеше добре. Допуснахме няколко малки грешки през първия ден, имахме и някои други грижи, но като цяло беше чудесно изживяване – заяви той.

Пауло Нобре бе изключително атрактивен и добре приет от феновете в Швеция, където запалянковците обожават ралитата, но обикновено сърцата им принадлежат на местните финландски, норвежки и шведски герои. Бразилецът обаче спечели хората с прекрасното си отношение, винаги доброто си настроение, неизменните сравнения с футбола и цялостното позитивно излъчване.

При избирането на позициите вечерта след квалификационната отсечка Нобре бе последен и съответно нямаше друг избор освен да посочи първи. Още в началния етап в петък обаче излетя от трасето и заседна в снега, при което строши радиатор и бе принуден да се откаже. Върна се да кара в събота, когато пък остана блокиран в канавка след завъртане. Сам събра зрители от отсечката, които да помогнат да избута колата обратно на пътя. Всичко приключи окончателно етап преди финала в неделя, след като отново изтърва трасето. Въпреки всичко Пауло бе щастлив от натрупания опит, тъй като тренировките с Патрик Сандел не бяха достатъчни, за да може да каже, че има някакво понятие от каране на лед.

Фантастично рали. Много сме горди, че Мини ни оказаха такова доверие и ни избраха за заводски екип този сезон – коментира и тийм мениджърът на Моторспорт Италия Бруно де Пианто. – Надяваме се, че финалът на Арминдо ги е убедил, че са на правилен път. Целият екип – от инженерите до механиците – даде съвършено всичко от себе си. Сега гледаме към Мексико – друг климат, различни предизвикателства, които да посрещнем с Мини – допълни той.