Начало Рали Асфалтов тест за Кими преди рали България 2010

Асфалтов тест за Кими преди рали България 2010

50
0

Кими Райконен премина успешно 2-дневен асфалтов тест в Южна Франция. Изпитанието бе част от подготовката на финландеца преди дебютното му участие в първия за тази година асфалтов кръг от WRC – рали България.

Откакто Кими премина в световния рали шампионат, той успя да натрупа опит единствено в макадамови състезания. Най-доброто му класиране до момента е 5-ото място в Турция. И той и екипът му обаче с нетърпение очакват първата асфалтова надпревара в календара тази година – рали България. Причината е, че като настилка асфалтът е далеч по познат на Кими и всички са на мнение, че представянето му ще бъде с пъти по-впечатляващо. Подобна хипотеза се доказа и от резултатите на Кими, записани по време на теста във Франция.

Двудневните изпитания се състояха по тесните асфалтови пътища в близост до Мазаме в Южна Франция. Тестът бе организиран за Райконен и съотборника му Ожие. Според наблюдатели Кими се е отличавал с по-агресивен подход по време на тренировките. Малко преди това пък, отново в интерес на подготовката си за рали България, Ожие и Райконен се пуснаха в италианското рали Дела Лантерна и финишираха съответно първи и втори.