Начало Избрани Астън Мартин се надява да задържи Фетел и след сезон 2022

Астън Мартин се надява да задържи Фетел и след сезон 2022

952
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Астън Мартин се надява да задържи Себастиан Фетел и след сезон 2022. Според новия шеф Майк Крак, отборът трябва да осигури на четирикратния световен шампион автомобил, който може да печели състезания. По този начин тимът от Силвърстоун може да накара германският състезател да oстане за още няколко години.

Kрак вярва, че ключът към задържането на четирикратния световен шампион във Формула 1, е създаването на болид, който може да се бори за победи и титли.

Преди време Фетел подписа новмногогодишен договорс британския тим. Все още няма официално потвърждение кога ще изтекат условията му. Ясно е, че 34-годишният пилот ще остане в отбора поне до края на сезон 2022. Германецът се стреми да се нареди сред водещите пилоти след мащабната промяна на правилата в спорта.

Специалистът от Люксембург смята, че Фетел би си тръгнал от тима, ако не разполага с достатъчно добра кола.

От Астън Мартин желаят Фетел да остане при тях, докато работят върху петгодишния план за достигане на най-високото стъпало на подиума. Всички във фабриката се надяват в близко бъдеще да виждат отбора в челото на колоната. 

Как Aстън Мартин може да убеди Фетел да остане?

Първият тест в Барселона не даде много информация за това колко добър ще бъде AMR22 през предстоящия сезон. Oчаква се изпитанията в Бахрейн да дадат по-ясна представа на феновете и екипите. 

Базираният в Силвърстоун отбор на Лорънс Строл иска да покаже, че прави всичко възможно, за да догони Ред Бул, Ферари и Мерцедес.

В момента се изгражда нова модерна централа, фабрика и аеродинамичен тунел. Това е първата изцяло нова фабрика, построена от отбор от F1 от близо две десетилетия насам.

Преди няколко месеца Астън Мартин привлече бившия директор на Макларън Мартин Уитмарш. Малко след това към тима се присъединиха бившите главни аеродинамици на Мерцедес и Ред Бул Ерик Бландин и Дан Фелоус. Крак е последният специалист, който пристигна при британците.

Майк Крак е работил с Фетел по време на съвместния им престой в БМВ Заубер и е наясно, че пилотът иска да види отбора да върви напред, ако иска да остане и след 2022 г.

„Надявам се присъствието ми да го убеди да остане! Не разбира се, само се шегувам, каза Крак, докато обсъждаше бъдещето на Фетел.

Ясно е, че Себастиан е четирикратен шампион и не иска да се класира 15-ти, 12-ти или 8-ми.“

Нашата задача е да му предоставим работещ автомобил и структура. Себастиан е умен човек, така че няма да се фокусира само върху тазгодишния автомобил, а по-скоро върху това какво се случва и дали вижда потенциала.“

Ако успеем да му предложим това, имаме шанс да го задържим за по-дълго време. Не съм говорил с него по тази тема. Очевидно е, че това трябва да се случи в най-скоро време“, обобщи Майк Крак.