Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Астън Мартин ще покаже новия си болид на 12 февруари

Астън Мартин ще покаже новия си болид на 12 февруари

473
0
Астън Мартин AMR23
снимка: Астън Мартин

Астън Мартин разкри датата, на която ще покаже новия си болид. Британският отбор реши това да бъде 12 февруари. Премиерата на Астън Мартин AMR24 ще бъде в базата на тима, разположена в Силвърстоун.

Датата на представяне на новата кола на Астън Мартин беше първоначално обявена в имейл, изпратен до членовете на кампанията на феновете на отбора „I / AM“. Тя също така приканва хората да участват в конкурс за спечелване на билети за самата церемония

Астън Мартин е четвъртият отбор от F1, който обявява публично кога ще представи своя болид. Преди това Ферари обяви, че новата кола ще бъде представена на 13 февруари. Около седмица по-късно Заубер и Уилямс обявиха, че ще покажат новите си коли на 5 февруари.

AMR24 ще бъде пилотиран от Фернандо Алонсо и Ланс Строл. Същевременно Фелипе Другович остава в ролята на тестов и резервен състезател за предстоящата кампания. Бразилецът най-вероятно ще се включи в изпитанията на Пирели.

Астън Мартин се стреми да надгради успеха на AMR23. Това бе автомобил, с който Алонсо спечели седем подиума и завърши на четвърто място в класирането при пилотите. Двукратният световен шампион дори бе много близо до победата по улиците на Монте Карло. В края на миналата година испанецът каза, че Астън Мартин не разполага с „магически куршум“, който да помогне на екипа да се изкачи напред в подреждането.

„Смятам, че това е следствие от развитието на автомобила. Това важи за всички. Когато се опитваш да извлечеш допълнителна ефективност от автомобила, трябва да жертваш някои области, за да спечелиш в други. Затова започваш да стесняваш прозореца на работа“, каза Алонсо.

„Мисля, че имаме някои идеи [за новия сезон] и всичко трябва да е по-добре. Сега, с всички експерименти и  познания от 2023-та, смятаме, че разбираме посоката за по-добро развитие на автомобила. Тези неща обаче се движат постоянно, продължи пилотът на Астън Мартин. „Не мисля, че има магически куршум за развитието на автомобила, иначе щеше да е много лесно за всички.

„Но нещата, на които може би се доверявате сега, след шест месеца – защото тенденцията в питлейна е да се движи въздушният поток по различен начин – се усеща, че остаряват много бързо, така че трябва да ги следим отблизо“, завърши Фернандо Алонсо.