Начало Рали Аткинсън: Ралитата на чакъл са ми най-силните, дано и в Уелс е...

Аткинсън: Ралитата на чакъл са ми най-силните, дано и в Уелс е така

39
0
Крис Аткинсън

Крис Аткинсън се върна в световния рали шампионат в предишния кръг на първенството в Германия, а в момента вече кара в тренировките за идващата надпревара в Уелс.

Обиколих три пъти света през последния месец, но това не е единствената причина, поради която главата ми се върти – коментира пилотът, който се състезава с Мини.

Австралиецът разказа, че се е видял с хората от Моторспорт Италия по време на рали Германия миналата година. След получаването на заводски статут на Мини в началото на годината, той следил развитието им още по-внимателно и изобщо не се замислил, когато получил предложението да се присъедини към екипа.

Мини-то е страхотен автомобил и ми харесва много да обсъждам с отбора какво може да се развие по него в дългосрочен план. Сега обаче е време за рали Уелс, вторият ми старт с тима. Карал съм четири пъти там досега, като най-добрият ми резултат е шесто място. Определено харесвам пътищата, когато условията са добри, а това означава да не вали! Състезанията на чакъл са ми най-силните и именно в тях съм записал някои от най-добрите си резултати, затова и нямам търпение да се кача в колата си. Тренирах здраво у дома последните две седмици преди надпреварата. Точно преди заминаването ми например направих 60 километра с колелото, 40 минута в залата, после сауна и накрая малко плуване за възстановяване. След полета пък карах 50 км с велосипеда в опит да се справя с разликата в часовите зони – обясни състезателят.

Атко, както го наричат колегите и феновете му, допълни, че по принцип тренира у дома с няколко пилоти от шампионата V8 Supercar и професионални колоездачи. В басейна пък ходи често с дъщеря си Айва, която обожава плуването.

Вниманието на пилота обаче сега се връща към предстоящата надпревара, след като вече посвикна с Мини-то в Германия.

– В предишното рали изобщо не бързах и не давах прекалено много газ. Знаех, че може да постигнем добър резултат, ако сме търпеливи, въпреки че това е ужасно сложно за който и да е пилот! За щастие се получи точно така и в крайна сметка петото място бе просто изумително за нас – сподели още Аткинсън.