Начало Рали Аткинсън се надява да кара във Финландия и Германия през август

Аткинсън се надява да кара във Финландия и Германия през август

81
0

Австралийската рали звезда Крис Аткинсън се надява да кара отново в световния шампионат това лято. Бившият заводски състезател на Субару бе на трасе в надпревара от WRC за първи път от повече от три години през март в Мексико. Тогава той бе съотборник на Кен Блок в Монстър WRT.

Понастоящем Атко, както го наричат колегите му, се надява да участва в кръговете във Финландия и Германия през август. Той ще пътува и за Нова Зеландия следващата седмица, но там ще е само зрител.

Хубаво ще да се видя с всички, да се помотая в сервизния парк, за да се сетят хората, че още съществувам и искам да съм на върха в спорта. Ясно е колко съм разочарован от факта, че няма да се състезавам в Нова Зеландия. Там са едни от най-изумителните пътища в цял свят за надпревари – обясни Крис.

Аткинсън има шест подиума във WRC и не се е отказал да се върне в спорта.

С оглед на следващия сезон целта ми е топмясто, но за това трябва да съм малко повече на трасе сега, тъй като все още мога да покажа достатъчно висока скорост. Финландия и Германия са начело на списъка ми и би било страхотно да съм отново част от Монстър WRT. Изкарах си страхотно с момчетата, а и те са извели PR-а на съвсем ново равнище. Дано през следващите седмици придобия по-ясна идея – допълни австралиецът.

В момента Крис води в рали шампионата на Азия и Океания – там се състезава с Шкода Фабия S2000 за екипа на MRF.