Начало Рали Аткинсън се надява на добър финал във WRC

Аткинсън се надява на добър финал във WRC

37
0
Крис Аткинсън

Крис Аткинсън финишира на шеста позиция в последното рали от световния шампионат за 2012 г. – това в Сардиния. Австралиецът нямаше особено високи очаквания за надпреварата, но бе доволен от постижението си, както и от факта, че имаше пети по сила времена в няколко от отсечките. Това бе и най-добрият му резултат на чакъл този сезон във WRC.

Това бе едва втората ми надпревара на такава настилка с Мини, но бе и домашният старт на Моторспорт Италия, така че бе наистина важен. Все още има много какво да науча за автомобила и какво да работя по него, но определено вървим напред, ако се сравни представянето във Великобритания с това в Сардиния! – коментира Аткинсън.

Той не определи състезанието като най-трудното в календара, тъй като според него всяко рали си има сложни страни:

В Швеция трябва да се справим със снега, в Германия и Франция – с асфалта. В Сардиния наистина е трудно, особено при второто преминаване на отсечките. Освен това тази година бе изненадващо горещо, но пък ние обичаме предизвикателствата.

Крис бе категоричен също така, че ще даде най-доброто от себе си и в последния кръг от първенството, който ще е в Испания от 8 до 11 ноември.

– Ралито там винаги е интересно, тъй като се кара и на асфалт, и на чакъл. Но жалко, че сезонът приключва. Това ще ми е петото – и последно – състезание с екипа, с който е невероятно да се работи. Стискаме палци да имаме нещо хубаво да съобщим за догодина! – допълни Аткинсън.