Начало Рали Аткинсън ще кара втория Хюндай в рали Мексико

Аткинсън ще кара втория Хюндай в рали Мексико

29
0
Крис Аткинсън,Стефан Прево

Крис Аткинсън ще кара втория Хюндай i20 WRC в рали Мексико. Надпреварата е трети кръг от световния шампионат.

Аткинсън е един от тримата пилоти в програмата на отбора, завърнал се тази година във WRC, за втория автомобил на екипа. Той споделя колата с Дани Сордо (испанецът бе зад волана в Монте Карло, но не спря през първия ден заради техническа повреда) и Юхо Ханинен.

34-годишният австралиец ще се състезава със Стефан Прево като навигатор. Той стана част от екипа на Хюндай през юли миналата година и провежда тестове на новия автомобил. След това бе потвърден за настоящия сезон. Мексико ще е първият му старт, като там Аткинсън постигна най-добрия си WRC резултат досега – второ място през 2008 г.

За мен бе огромно удоволствие да участвам в тестовете на автомобила, но да получа възможност да се състезавам с отбора е фантастично. Имам няколко добри класирания в Мексико, включително най-силния ми резултат – второто място от 2008-ма, така че спомените ми от надпреварата и феновете там са страхотни. Това ще е дебютът ми в надпревара с Хюндай и ще е интересно да видим как ще се представим. Знам колко упорито се трудиха всички, за да се подготвят за този сезон и се надявам да им се отплатя за вярата в мен – коментира Аткинсън.

Шефът на отбора Мишел Нандан допълни, че Крис познава чудесно състезанието в Мексико.

Смятаме, че той е идеалният избор за първото ни състезание на чакъл. Бяхме впечатлени от скоростта му в Мексико миналата година, информация от различен пилот със сигурност ще помогне за по-нататъшното развитие на i20 WRC – допълни той.