Начало Рали Аткинсън ще пропусне домашния си WRC старт заради липса на средства

Аткинсън ще пропусне домашния си WRC старт заради липса на средства

36
0
Крис Аткинсън

Крис Аткинсън ще пропусне домашния си WRC старт – рали Австралия – заради липса на средства. Пилотът не успя да си намери екип, за който да кара и ще наблюдава отстрани състезанието.

Аткинсън се присъедини към тест състезателите на Хюндай. Той работи заедно с Юхо Ханинен и Бриан Буфие по програмата на екипа, който догодина ще се върне в световния рали шампионат. Вследствие на контракта си Крис потърси специално разрешение от шефа на Хюндай Мишел Нандан, за да се състезава в родината си. Липсата на средства обаче не му позволи да осъществи намерението си.

Близки до Аткинсън източници са потвърдили пред Максрали, че най-добрият вариант, на който пилотът може да разчита, е да направи демонстрационно бягане. Дори това е под съмнение, тъй като 33-годишният състезател очаква второ дете, а терминът на съпругата е определен за седмицата преди надпреварата.

Австралиецът бе свързван с възможност да кара Ситроен-а на Халид Ал-Касими в родината си. В шампионския тим обаче предпочетоха да дадат още една възможност на Крис Мийк, при това на мястото на титуляра Дани Сордо, а пилотът от Абу Даби ще кара в Австралия, въпреки че надпреварата е много близо в календара с рали Ливан (провеждат се в поредни уикенди).

Организаторите в Австралия пък са наистина доволни от получените заявки.

Много сме щастливи от броя и качеството на WRC отборите, идващи при нас. Те обещават великолепно шоу и екшън от световна класа за зрителите ни. Очакваме представители на най-добрите във всички класове – Форд, Фолксваген, Ситроен, Шкода, Мини, Субару, Мицубиши – коментира шефът на трасето Ейдриан Стафърд.