Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ауди: Не се занимаваме с Формула 1. Плановете ни за следващите 10...

Ауди: Не се занимаваме с Формула 1. Плановете ни за следващите 10 години не включват F1

2183
0
Ауди
снимка: Ауди

Възможността Ауди да стане част от Формула 1 като производител на задвижващи системи периодично се появява сред слуховете в спорта. Компанията отново бе спомената през последните седмици във връзка с Ред Бул. Твърди се, че в Хонда са разбрали за интерес от страна на бранда с четирите ринга към Гран при. Това затруднило преговорите с отбора от Милтън Кийнс, тъй като японският производител не иска интелектуалната му собственост да става достояние на трети страни. При евентуално влизане на Ауди в F1 обаче свързването с Ред Бул изглежда логично.

В крайна сметка Хонда и Ред Бул се разбраха, но остана съмнението дали от Ауди наистина проявяват интерес към спорта. От RTL потърсиха отговор на въпроса и говорител на компанията категорично опроверга твърденията.

„Отхвърлянето на твърдения за Формула 1 ми е в чекмеджето от 10 години. В момента не се занимаваме с Формула 1. Плановете на марката за автомобилния спорт за следващите 10 години не включват Формула 1“, заяви говорителят на Ауди

Според друга непотвърдена информация на срещата на F1 комисията, на която бе одобрено замразяването на двигателите от 2022 г., е било обсъждано евентуално влизане на Порше. Президентът и CEO на спорта Стефано Доменикали спомена наскоро, че има интерес от производители на задвижващи системи за присъединяване към спорта. Той не назова имена. Тъй като обаче допреди да оглави F1 бе CEO на Ламборгини, се смята, че може би знае за нечий планове, които все още не са обществено достояние. Ауди, Порше и Ламборгини са част от състава на Фолксваген Груп.