Начало Избрани Ауди e все по-близо до сключване на сделка с Макларън

Ауди e все по-близо до сключване на сделка с Макларън

1948
0
Ауди
снимка: Ауди

Съвсем скоро Ауди може да има присъствие във Формула 1. Според последната информация в германските медии, марката от Инголщат не се е отказала от намерението си да закупи дял в отбора на Макларън в F1 и съвсем наскоро е повишила своята оферта. 

В последно време марките на Фолксваген Груп Ауди и Порше са свързвани с влизане в F1. С изминаване на времето, слуховете се засилват все повече на фона на наскоро въведеното ограничение на бюджета на спорта и планираната нова формула на двигателите от 2026 г.

Още през декември медията RacingNews365.com разкри писмо от шефовете на Ауди до бившия президент на ФИА Жан Тод и изпълнителния директор на F1 Стефано Доменикали. В него се посочва, че марката е почти готова да се ангажира с участие в световния шампионат. 

Сега германският автомобилен вестник Automobilwoche съобщава, че Ауди предлага нова оферта 650 млн. евро. В сравнение предишното предложение на германския производител бе  450 млн. евро. Целта на Ауди е придобиване на първоначален дял в екипа на Макларън във Формула 1, след което ще има инвестиция в по-широката гама продукти на британците.

В доклада се допълва, че ръководителите на Ауди и Макларън могат да подпишат писмо за намерения още тази седмица. Междувременно надзорният съвет на Фолксваген Груп ще обсъди предложената сделка по-късно този месец.

В края на миналата година Макларън отхвърли слуховете, свързани с германската марка

През ноември екипът от Уокинг опроверганапълно неточендоклад, според който от Ауди са завършили придобиването на цялата им дейност.

„Технологичната стратегия на Макларън винаги е включвала постоянни дискусии и сътрудничество със съответните партньори и доставчици, включително други производители на автомобили. В този момент няма никаква промяна в структурата на собствеността на Макларън Груп“, гласи част от изявлението на британците.

Миналата седмица обаче се появиха нови разговори за това, че Фолксваген е разрешил на Ауди и Порше да влязат във Формула 1. В докладите се посочва, че марката от Инголщат ще направи предложение за закупуване на отбора на Макларън. От другата страна компанията от Щутгарт възнамерява да сключи дългосрочен договор за сътрудничество с тима на Ред Бул.