Начало Рали Авджъ начело след първия ден на рали България

Авджъ начело след първия ден на рали България

77
0

Ягис Авджъ с навигатор Бахадир Гюсенмез с Пежо 208 R5 води убедително след първия ден на рали България. След 7 скоростни отсечки турският пилот има аванс от 1:10.4 мин пред сънародника си Бурак Чукурова/Ведат Бостанджъ с Шкода Фабиа R5. Трети е Игнат Исаев със Ситроен DS3 R3, на 2:14.3 минути от лидера Авджъ. Той е и най-предно класиралият се български пилот.

Следват местният варненски ас Тихомир Стратиев/Здравко Попов с Пежо 208 R2, а пети е Мирослав Ангелов с навигатор Недялко Сивов. Шести е Мустафа Чакал с Мицубиши Лансър Ево 9, следван от Станислав Владимиров с Опел Астра.

Един от основните претенденти за победата Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелия с Мицубиши Лансър Ево 9, който тази година се състезава с грузински лиценз, спечели най-много етапни победи – 4. Той обаче спука 2 гуми едновременно в началото на втората отсечка, смени едната, и продължи на 3 колела до финала. Това бе причината той да загуби над 9 минути. Стайков е на 18-а позиция в генералното класиране след края на първия ден.

До този момент в ралито няма сериозни инциденти, освен този на Риза Ризов/Иван Овчаров, които се удариха в дърво, след като се откъсна едно от колелата му. И двамата са невредими.

В едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy водят Симеон Сименов/Йордан Йорданов. Те имат аванс от 15.6 сек пред Мартин Коев и Димо Бозуков. След тях са Денис Станчовски и Виктория Гъркова.