Начало Рали Бъдещето на Елфин Еванс в световния рали шампионат е несигурно

Бъдещето на Елфин Еванс в световния рали шампионат е несигурно

48
0

Бъдещето на Елфин Еванс в световния рали шампионат е несигурно. Рали Финландия може да е последното за уелсеца, който все още е лидер в генералното класиране на WRC2, но има само 2 точки аванс пред Теему Сунинен, който е с 93. Еванс се опитва да се върне във WRC категорията, но засега усилията му не се увенчават с успех.

„Нямам повече планирани ралита, така че засега Финландия ми е последната надпревара. Чакам да разбера дали ще карам в други състезания. Не аз взимам решенията. Трябва само да запазя спокойствие, да продължа да работя и да се надявам на добър изход”, заяви Еванс.

Елфин изкара два сезона с М-Спорт, състезавайки се във висшия WRC клас с Форд Фиеста RS WRC. За 2016 г. слезе една категория надолу – във WRC2, където кара Фиеста R5. Еванс спечели в класа си надпреварите в Монте Карло и Швеция, но няма победа в следващите шест кръга. Пилотът се опитва да се върне във WRC, но разговорите му засега нямат успех.

„Не мога да наема кола. Никога не съм го правил през кариерата си. Просто нямам достатъчно пари. Ще се постарая да намеря нещо, каквото мога. Надявам се нещо да излезе”, допълни Еванс.

За момента единственият му потвърден ангажимент за останалата част от сезона е Ълстър Рали от британския шампионат (19-20 август). Управляващият директор на М-Спорт Малкълм Уилсън заяви, че едва след това ще обмисля бъдещето на Елфин Еванс. Според него пилотът и навигаторът му Крейт Пери са се справили много добре през настоящия сезон.

„След Ълстър Рали ще преценим ситуацията и в двата шампионата (световния и британския), за да видим кои надпревари ще им дадат най-добра възможност да постигнат силни резултати”, заяви Уилсън.