Начало Рали Борис Григоров катастрофира на Бяла 1

Борис Григоров катастрофира на Бяла 1

31
0

Още на втория етап в 35-ото рали „Сливен“ тежка катасторафа направи екипажът Борис Григоров и Ангел Башкехайов със Citroen C2 S1600. И двамата са невредими, но колата е разбита.

На спускането на Бяла, малко преди финала, в района на свлачище автомобила се е завъртял и по думите на зрители, които са били на мястото на инцидента е направил две салта във въздуха. След катастрофата екипажът е напуснал автомобила самостоятелно. По всяка вероятност, колата е много е изпотрошена. Борис Григоров каза по телефона след инцидента: „В дълъг участък на спускане преди финала, с висока скорост, поради неравност на пътя, колата подскочи. Зрителите ми казаха после, че съм направил две салто във въздуха. Имам болки в левия крак и затова леко накуцвам. На пръв поглед на навигатора ми му няма нищо. Но колата май е тотална щета.“

Според форлойфера Николай Тенчев, скоростния етап Бяла е в отлично състояние и въпреки ранния час има много зрители.

Етапът спечели турският пилот Мурат Бостанджъ с Ford Fiesta S2000 с 2,4 сек. пред Мартин Сурилов, който е лидер в класирането.

Завръщането си в ралитата шуменският ас Мартин Сурилов с Mitsubishi Lancer Evo 9 ознаменува с етапна победа в специалния етап по улиците на града с дължина 1.255 км. Сурилов и навигатора му Здравко Здравков направиха двете обиколки за 2:19.3 мин. Голямата изненада обаче беше дуетът Дилан Станков и Младен Карчев с Renault Clio, които дадоха второ време – на 1,5 сек. след Сурилов. Дилян е с автомобил от клас RC4, но гордо се намеси сред мощните возила от RC2. Трети остана сливенския тандем Георги Василев и Стефан Добрев с Mitsubishi Lancer Evo 9 на 2,1 сек. След тях се нареди един от фаворитите и лидер в Европейския рали трофей Мурат Бостанджъ с Ford Fiesta S2000. Той обаче получи 10 секунди наказание, защото стартира втори, вместо да застане на старта първи, тъй като е с №1.