Начало Рали Нювил: Радвам се, че завършихме толкова положително сезона

Нювил: Радвам се, че завършихме толкова положително сезона

21
0

Тиери Нювил се пребори за второто място в току-що приключилия световен рали шампионат (WRC). Белгиецът завърши трети във финалния кръг в Австралия, а след него се класираха съотборниците му в Хюндай Хейдън Падън и Дани Сордо.

„Доволен съм от това как се развиха нещата в Австралия”, коментира Нювил. „През първите дни се озовахме в доста сложни условия на трасето заради стартовата си позиция и не ни беше леко. Концентрирахме се върху чисто управление и успяхме да постигнем целите си – финал на подиума и второ място в шампионата. Беше особено удовлетворяващо да приключим надпреварата, спечелвайки точки от пауърстейджа. Колата ни бе бърза през цялото състезание и се радвам, че завършихме толкова положително сезона. Благодаря на отбора за прекрасно свършената работа тази година. Началото бе трудно, от Сардиния насам успяхме да демонстрираме скорост и постоянство, каквито са нужни на претендентите за челни позиции. Вече гледам към 2017 г.”

Падън имаше проблем през последния ден със задна гума след излизане от трасето. Новозеландецът отбеляза, че може би му липсваше достатъчно скорост, за да се бори за победа, но място в топ 3 определено бе реалистична цел.

„Поради тази причина съм доста разочарован от станалото. Излязохме малко по-настрани в един завой, след което гумата се откачи от джантата и трябваше да караме 20 км със спукана гума. Бързо превъзмогнахме проблема и в последните отсечки се върнахме на четвъртата позиция. Не е точно желаният резултат, но може би е нещо като представителна извадка за постиженията ни през годината. Имаше хубави момент и спадове, но като цяло можем да извлечем много позитиви. Благодарности на целия екип и на феновете ни за подкрепата. Ще се върнем догодина, по-силни от всякога!”, допълни Хейдън.

Сордо взе точка в пауърстейджа, като той завърши на 16 секунди от подиума. Класирането му бе добро, като се има предвид 20-секундното наказание от първия ден.

„Водихме сериозна битка с Хейдън за четвъртото място, вложихме всичко от себе си”, заяви испанският пилот. „Разбира се, в конкретните обстоятелства няма особено значение дали си четвърти ли и пети, но поне взехме точка в пауърстейджа за усилията си.”