Начало Рали Българите в Opel Adam Cup влязоха в топ 10 на рали Германия

Българите в Opel Adam Cup влязоха в топ 10 на рали Германия

66
0

С 10-о място в Opel Adam Cup за Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Ясен Попов Рейсинг) завърши първия от двата кръга на германския марков шампионат в рамките на рали Германия, кръг от световния шампионат.

За това състезание се зачитат етапите от четвъртък и петък, а съботните и неделните отсечки оформят още един кръг от надпреварата за екипажите, каращи Opel Adam.

„Още на първата петъчна отсечка ни заваля дъжд, при това в средата на етапа и загубихме много време спрямо колите пред нас, тъй като те караха по-малко време в дъжда, обясни Даниел Попов. – За втория етап дъждът спря, но трасето беше изпъстрено с много мокри петна и коварни участъци. За пет завоя видяхме трима наши отпаднали конкуренти и решихме, че ще довършим петъчните предобедни етапи с по-спокойно темпо”.

Следобедните отсечки обаче объркаха плановете на българския екипаж да си пробие път напред, тъй като последните два етапа от деня бяха отменени – „Мителмозел” и „Вадерн”.

„Съжалявам за „Мителмозел”, защото го караме добре с Ангел и се надявахме там да минем по-напред, допълни Попов, който с Башкехайов е само на 3,5 секунди от екипажа пред тях. – Това определено е най-хубавата отсечка, на която съм карал досега. Никога не съм минавал по такъв път и етапът дава възможности да по-сериозна атака.”

Петото състезание от Opel Adam Cup е днес и утре, отново по етапите и в рамките на рали Германия.