Начало Рали Бъдещето на WRC ще е добро, убеден е Малкълм Уилсън

Бъдещето на WRC ще е добро, убеден е Малкълм Уилсън

40
0
Малкълм Уилсън

Бъдещето на световния рали шампионат ще е добро, убеден е шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън. Първенството е с нов промоутър и според британеца нещата полека-лека ще се получат.

– Смятам, че всичко необходимо е налице благодарение присъствието на Red Bull Media House и The Sportsman Media Group. На спорта му бе нужен добър промоутър и според мен се сдобихме с такъв. Според мен всички са наясно, че когато Ред Бул правят нещо, то го вършат както трябва. Малко по-разочароващото в ситуацията е, че някои искат моментално решение. Трябва да се отбележи обаче, че нищо не може да се случи веднага – напълно разбирам това. Много неща трябва да се оправят – обясни Уилсън пред crash.net.

Той обърна внимание и на ситуацията в шампионата, в който тази година Себастиен Льоб ще има само 4 старта.

Не че искам да критикувам Себастиен по някакъв начин, но той ни коства седем от девет титли. Фактът, че се оттегля (в известна степен) ще даде нов облик на сериите, различен от този през последните девет години, когато той спечели всичко. Няма съмнение, че за първи път от 2004 г. насам ще имаме шампион и това само по себе си ще създаде сериозен интерес. Трябва да се отбележи и идването на Фолксваген – допълни 56-годишният началник на М-Спорт.

Той няколко пъти от началото на шампионата сподели, че се радва на това колко млади пилоти има тази година в екипа му. Несгодите в първия кръг – рали Монте Карло, приключил само с едно шесто място (на Мадс Остберг) при положение, че имаше шанс за подиум (на Евгени Новиков) не го разколеба – Уилсън е твърдо убеден, че в отбора карат бъдещи шампиони:

Мисля, че в Монте Карло някои от момчетата направиха страхотно представяне. Това определено ме вълнува и ще направи нещата определено интересни. Вярно е, че изживяхме известно разочарование в първата надпревара, но въпреки това увереността ни бе сериозно подсилена и според мен можем да поставим под напрежение заводските екипи. Наистина смятам, че можем да спечелим тази година.