Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Байер обясни произхода на името на втория тим на Ред Бул

Байер обясни произхода на името на втория тим на Ред Бул

1820
0
Виза РБ VCARB 01
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Петер Байер обясни произхода на името на втория тим на Ред Бул. Австриецът отхвърли критиките на мнозина, че екипът се казва Visa Cash App RB. Байер също така посочи, че това наименование има връзка и с покойния собственик на Ред Бул Дитрих Матешиц.

Виза РБ представи своя автомобил и идентичност в F1. Това се случи по време на специална церемония в Лас Вегас. На нея присъстваха пилотите Даниел Рикиардо и Юки Цунода, главният изпълнителен директор Петер Байер и новият ръководител Лоран Мекис. Специален гост на събитието беше и президентът на F1 Стефано Доменикали

Още в средата на миналата година стана ясно, че Ред Бул ще промени името на втория си отбор, базиран във Фаенца. В следващите месеци се появиха различни предположения относно новото име на Алфа Таури. Имаше слухове, че тимът може да си партнира с модни марки като Хуго Бос или Адидас. В крайна сметка обаче тези твърдения се оказаха грешни.

В края на сезон 2023 Байер обяви, че новото име на отбора ще включва два американски спонсора. Предположенията бяха, че единият от тях е Visa.

Ред Бул не промени името на Алфа Таури в първоначалния списък с участници за сезон 2024. Австрийската компания реши да изчака до започването на тази календарна година, след което да направи поредното ребрандиране на младежкия си тим.

В края на януари стана ясно, че екипът на Алфа Таури вече ще се казва Виза РБ (Visa Cash App RB). В наименованието се включат двата ново титулярни спонсора на тима- Visa и Cash App. Също така стана ясно, че новата кола ще бъде представена в Лас Вегас.

Новото име на тима предизвика известно объркване относно това дали „RB“ означава Ред Бул или Рейсинг Булс. Затова Байер реши да обясни как се е стигнало до това име и отхвърли критиките по негов адрес

„Ръководителят на отдела за спонсорство във Виза Андреа [Феърчайлд] каза в едно интервю, че това е малко сложно. Но реалността е такава. Още от самото начало миналата година казахме, че ще се приближим към семейството на Ред Бул“, сподели Байер в ексклузивно интервю пред RacingNews365.

„Искахме да върнем бика и RB. В семейството на Ред Бул вече има Флайинг Булс. Това е колекцията самолети, която имаше г-н Матешиц. И тогава някой в компанията каза: „Защо да не наречем тези момчета „Рейсинг Булс“. Така те ще имат идентичност, върху която да стъпят когато спонсорите се сменят.“

„Tрябваше да сменим всичко- името на компанията и всяка една битова част в нея, включително данъчната служба, така че това беше доста голямо усилие“, каза още Байер.

„Тя се вписва добре в семейството. RB на практика означава Ред Бул. Това беше един страхотен проблем. Visa е една от най-големите марки в света, а Cash App е една от най-впечатляващите марки във финансовия свят, особено в САЩ. В крайна сметка те искаха да си партнират с нас.“

„Ние бяхме като: „Добре, ами Visa Cash App RB Formula 1 Team.“ Лично аз не чувам много хора да наричат Астън Мартин като Aston Martin Cognizant Formula 1 Team. Не чувам хората да говорят за Moneygram Haas Formula 1 Team. Затова просто трябва да бъдем реалисти и да се съсредоточим върху съдържанието. Вярвам, че това е един наистина красив и бърз автомобил“, завърши Петер Байер.