Начало Рали Български рали пилот ще тренира за WRC академията

Български рали пилот ще тренира за WRC академията

231
0

17-годишният Григор Григоров е първият лицензиран автомобилен състезател у нас под 18 години. Това стана възможно благодарение решение на управителния съвет на Българската федерация по автомобилен спорт от 1 март тази година, в което бе посочено, че лица под тази възрастова граница се допускат за лицензиране.

По този начин се дава шанс на младите да участват в шампионатите ни. Те трябва да започват подготовка от рано, тъй като доста изоставаме в подмладяването на спорта – коментира представилият младежа Владимир Илиев (Боила Автомоторспорт). – Надявам се това решение да промени нещата, защото винаги ще има хора, отделящи средства за автомобилния спорт. Вярвам, че Григор няма да остане сам и ще го последват много младежи.

Григоров ще кара през 2012 г. в планинския шампионат с Мицубиши Ево IX на шесткрактния ни рали шампион Димитър Илиев. В края на годината програмата му предвижда тестове за WRC академията, чиято репутация и популярност растат непрекъснато.

Досега състезателят е провел тестове с автомобили от различни серии. След взимането на решението къде да кара, има тренировки на Сапарева баня, писта Дракон и т.н., като засега е доволен от постигнатото и се чувства удобно в колата.