Начало BG спорт Българските екипажи не завършиха рали Златибор

Българските екипажи не завършиха рали Златибор

448
0
Екатерина Стратиева и Ангел Башкехайов с Пежо 208 R2, снимка: Астра Рейсинг

И двата български екипажа не завършиха сръбското рали Златибор. Тандемът на Астра Рейсинг – Екатерина Стратиева/Ангел Башкехайов (Пежо 208 R2) излезе от трасето на ляв завой във втората отсечка. След това двамата се озоваха в близката канавка.

Въпреки, че щетите по автомобила бяха минимални, екипажът е нямало как да върне своето 208 R2 на трасето. Това го принуждава да се откаже.

Другият наш екипаж Мирослав Ангелов/Георги Гаджев с новата за тях Шкода Фабия R5 evo от екипа на Мегапорт водеше уверено в класирането с аванс от над 1 минута и половина след два скоростни етапа.

В третият пробег Susica 2 шампионите на България за последните 2 години са се опитали да избегнат камък на трасето, след което са излетели от пътя. Щетите по окачването на колата са се оказали достатъчно големи, за да не могат двамата да продължат.

Победители в първото издание на рали Златибор станаха Лазар Молованович и Деян Голич (Ситроен C2 R2), следвани от Никола Йович/Саня Новакович (Пежо 206 RC) и Деян Пежич/ Душан Докович (VW Поло).