Начало Рали Българският екипаж готов за рали Дакар

Българският екипаж готов за рали Дакар

76
0
рали Дакар

Българският екипаж за рали Дакар 2012 навлезе във финалната фаза на подготовката си преди да замине за Южна Америка на 27 декември. Състезателните ATV-четириколки, асистентският камион и пресавтомобилът на отбора Рали Рейд.БГ вече отпътуваха за Аржентина с ферибота на организаторите. Петър Ценков и Младен Вачков скоро ще ги последват. За първия от тях това ще е второ участие в надпреварата, а съотборникът му ще дебютира на южноамериканска територия. Двамата ще разчитат на главния механик Димитър Ортаков и топсъстезателите ни по офроуд Руси Русев и Руслан Трифонов, които също ще са част от асистентския екип на отбора.

Всъщност подготовката за надпреварата, която започва в Аржентина на 1 януари догодина, стартира малко след финала на предишното й издание. Тази година състезателните машини са тунинговани изцяло в България от Ценков и с помощта на механиците и инженерите от Авиокомпания Карго Ер. Специалните изработки и тунинг части са направени от механика на отбора Ортаков.

Бюджетът е осигурен благодарение на спонсори и с помощта на министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Ценков и Вачков ще трябва да преодолеят в рамките на 15 дни 8500 км – над половината от тях състезателни. На старта в Мар Дел Плата ще застанат общо 465 състезателни машини от всички класове.