Начало MotoGP News Баная не може да разбере действията на Накагами в Каталуния

Баная не може да разбере действията на Накагами в Каталуния

194
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Дукати

Франческо Баная не може да разбере действията на Такааки Накагами по време на Гран при на Каталуния. Японецът спря твърде късно, падна от своя мотор и предизвика тежка катастрофа. В нея бяха замесени Алекс Ринс и състезателят на Дукати.

Пилотът на Сузуки получи фрактура на лявата китка и отново не бе доволен от стюардите на ФИМ. Накагами остана в болницата за преглед, а Баная се качи обратно на мотора и се прибра в бокса на Дукати.

Ръководството на състезанието определи катастрофата като състезателен инцидент. Действията на стюардите разгневиха Ринс и предизвикаха дебати сред останалите състезатели.

Италианецът остана невредим при инцидента и каза, че еразочарован“ от случилото се и го определя катонеприемливо“.

Не съм ядосан на никого. Просто съм разочарован“, каза Баная.

Преди всичко се радвам, че Така е добре, защото катастрофата беше тежка. Не се сърдя на решението стюардите. Това не е първия случай, в който се прави нещо подобно.“

Но не можеш да очакваш професионален състезател да катастрофира по такъв начин при първото спиране в първата обиколка. Накагами беше 12-ти и се опитваше да изпревари 10 състезатели при спирането на първи завой.“

Той пресече линията на много състезатели. Ако не бях там, със сигурност щеше да е в чакъла и състезанието му вече щеше да е приключило.“

Затова не мога да разбера какво е очаквал да направи с тази странна маневра. Надявам се да се върне на пистата възможно по-скоро. Тогава ще говоря с него по този въпрос.:

Винаги говорим за това, че пилотите от Moto3 са най-опасни. Но в последните състезания, благодарение на хлъзгавия асфалт и групирането в квалификацията, видяхме, че един и същ пилот направи повече катастрофи. Това е неприемливо.“

Баная вече изостава с 66 точки от лидера в шампионата Фабио Куартараро. Пилотът на Дукати все още вярва, че има някакви шансове да се върне в борбата за световната титла.

Миналата година бях твърдо решен да наваксам 70 точки за пет състезания. Сега също с надявам да възстановя 66 точки за повече от пет старта. Но със сигурност възможностите са по-малки. Но все пак остават още доста кръгове до края, така че ще опитам“, добави Франческо Баная.