Начало MotoGP News Баная: Това със сигурност е една от най-трудните битки в кариерата ми

Баная: Това със сигурност е една от най-трудните битки в кариерата ми

121
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Дукати

Франческо Баная коментира спора за титлата с Хорхе Мартин. Пилотът на Дукати посочи, че това е „една от най-трудните битки в кариерата му“. Разбира се, целта на Баная е да спечели втора световна титла този уикенд във Валенсия.

Баная е фаворит за спечелването на световно първенство. 26-годишният състезател има аванс от 21 точки спрямо Мартин. Испанецът имаше доста трудно състезание в Катар и финишира десети. Оказа се, че причината за страданията му е била свързана със задната гума на Мишлен. Същевременно Баная финишира втори и увеличи преднината си в класирането

Баня може да си осигури титлата за 2023 г. още в спринтовото състезание в събота във Валенсия. Условието е да изпревари своя съперник с поне 4 точки.

На практика италианецът на практика се намира в идентична ситуация, подобно на 2022 г. В онзи случай обаче той се бореше срещу Фабио Куартараро с Ямаха и имаше аванс от 23 точки.

Баная призна, че сега е изправен пред по-тежко предизвикателство. За разлика от миналия сезон, сега той и Мартин разполагат с напълно идентични мотори.

„Това със сигурност е една от най-трудните битки в кариерата ми. Направих много грешки този сезон и стигнах до ситуация, в която можех да имам много повече точки. Въпреки това съм все още в борбата въпреки количеството грешки, колкото направих“, сподели Баная.

„Да се бориш срещу пилот, който е толкова силен и енергичен когато е на пистата, не е никак лесно. Нека да предвид също, че той има моя мотор и можем да обменяме данни. Така че със е много по-трудно в сравнение с миналата година. Смятам, че се справяме добре със ситуацията, като се има предвид, че всяка неделя сме много силни“, добави състезателят на Дукати.

Баная ще пристигне във Валенсия с чувства, подобни на тези миналата година. Според него, най-добрият начин да подходи към уикенда е да го приеме така, както би го приел за нормален кръг

„Честно казано, най-добрият начин да се състезаваш и да не се влияеш от напрежението е просто да мислиш за това да направиш максимума. Трябва просто да се съсредоточиш върху това да направиш възможно най-доброто състезание“, обясни италианецът.

„Миналата година страдах много във Валенсия, макар и да бях с 23 точки преднина. Мисля, че ще пристигна във Валенсия повече или по-малко в същата ситуация. Сега обаче съм подготвен за това, което ще се случи“, обясни звездата на Дукати.

„Нещото, което ме притеснява повече в този момент, е времето. Да ви кажа честно никога не се знае какво ще се случи на във Валенсия.“

„Ние сме във възможно най-добрата позиция. Начело сме с 21 точки. Хорхе ще трябва да натиска много, а ние можем да се отпуснем малко. От друга страна, това не е най-добрият начин да се справим с напрежението. Ще трябва да се съсредоточим върху това да правим същата стратегия, същата рутина като при нормален уикенд“, завърши Франческо Баная.