Начало Top Moto News Бастианини с най-добро време след първите две свободни тренировки в Португалия

Бастианини с най-добро време след първите две свободни тренировки в Португалия

72
0
Енеа Бастианини
Енеа Бастианини, снимка Дукати

Енеа Бастианини завърши на първа позиция след днешните свободни тренировки за Гран при на Португалия. Пилотът на Дукати записа най-добрата обиколка за 1:38.057. Втори на 0.118 сек. от Бастианини финишира Джак Милър с КТМ. Трети остана Марк Маркес от тима на Грезини Дукати.

Португалия е домакин на втория кръг от тазгодишния сезон в MotoGP. Домакин на състезанията е пистата „Аутодромо Интернасионал до Алгарве“ с дължина 4.592 км и разположена близо до град Портимао в южната част на страната. Това е едно от по-новите трасета в календара на MotoGP.

Атмосферните условия преди началото на първата свободна тренировка в клас MotoGP бяха облачни и влажни. Температурата на въздуха беше 18 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 20. Самото трасе беше мокро и доста хлъзгаво. Лошите атмосферни условия бяха причина за отмяната на първата тренировъчна сесия в клас Moto3.

Променливите условия на пистата в Португалия бяха причина за постоянна промяна във времената. С напредване на сесията трасето започна все повече да изсъхва. Условията обаче отново не бяха показателни за истинския потенциал на всеки един пилот и производител

Марк Маркес в крайна сметка оглави класирането след приключването на първата свободна тренировка в Португалия. Пилотът на Грезини Дукати беше следван от Винялес, Байндър, Милър и Морбидели. Бастианини и Баная остана извън топ 10. Това обаче нямаше значение, тъй като постиженията от тази сесия не определяха редът за класиране в квалификацията.

Условията преди началото на втората и по-важна тренировка за деня бяха много по-благоприятни за пилотите и отборите. Температурата на въздуха беше 25 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 30. Трасето в Португалия беше напълно сухо и позволяваше използването на сликовете на Мишлен.

Пилотите подобряваха времената си с напредването на втората тренировка в Португалия. На лидерското място бяха Байндър, Мартин, Бастианини, Марк Маркес и др. Алейш Еспаргаро и Алекс Маркес пък имаха инциденти и за щастие бяха невредими.

Бастианини в крайна сметка записа най-добрата обиколка в тази толкова важна сесия. Пилотът на Дукати си гарантира директно участие във втория сегмент на утрешната квалификация. Веднага зад него се класираха Милър и Марк Макрес. Испанецът имаше лека катастрофа в края на сесията.

Четвърти финишира Хорхе Мартин (Прамак Дукати), следван от Брад Байндър (КТМ) и Марко Безеки (VR46 Дукати). Седмото място зае Маверик Винялес с Априлия. Топ 10 допълниха Франческо Баная (Дукати) и пилотите на Ямаха Фабио Куартараро и Алекс Ринс.