Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Да обясняваш, че някой е по-добър от друг е просто липса...

Бътън: Да обясняваш, че някой е по-добър от друг е просто липса на уважение

39
0
2013,Дженсън Бътън,Макларън,Малайзия,Фелипе Маса,Ферари

Въпреки трите си световни титли Себастиян Фетел не е сред най-обичаните пилоти от колеги те си в падока. Някои години вече изразяват мнението, че Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън били най-добрите състезатели, докато германецът печелел единствено заради това, че разполага с най-бързата кола. Бившите съперници (Хамилтън и Алонсо) в Макларън пък редовно си правят комплименти, обяснявайки как другият е невероятен пилот.

Изглежда, че Дженсън Бътън не иска да се включва в подобна дискусия, както обяснява в испанския вестник АС.

„Не знам дали Фернандо е по-добър пилот от Себастиян“, обяснява пилотът на Макларън. „Мисля, че никой не го знае. Ние пилотите излизаме и се борим един срещу друг. Единия път единият има ден, другия – другият. Но медиите се изкушават да раздават подобни титли.

Когато някой обяснява, как в случая Алонсо бил по-добър от Фетел, за мен това е просто липса на уважение към качествата и постиженията. Трябва всеки пилот да бъде уважаван. Не е възможно да изолираш постиженията от общата картина. Двамата пилоти и колата зависят много от отбора. Дори и най-добрият пилот не би успял да постигне каквото и да било без екипа си.“