Начало Други Бентли Континентал GT3 ще се развива от М-Спорт

Бентли Континентал GT3 ще се развива от М-Спорт

356
0
GT3,бентли,Бентли Континентал GT3,Континентал GT3

М-Спорт и Бентли ще си сътрудничат в развитието на Континентал GT3. Концепцията бе представена на автомобилното изложение в Париж тази година. Тя е създадена специално за европейския шампионат на ФИА GT3.

Договорът с М-Спорт за работа по автомобила е следващ етап от проекта. Серийната версия на концепта пък най-вероятно ще включва същите технологични характеристики, които има и в състезателния вариант – двигател W12, задно задвижване, специален аеродинамичен пакет (включително голямо задно крило и предна броня от карбон) и т.н.

Континентал GT3 трябва да се появи на писта до края на 2013 г. М-Спорт ще помагат с конструкцията на специализирани компоненти и с опита, натрупан през последните десетилетия в работата с други световни компании и програмите им в автомобилния спорт.

– В лицето на М-Спорт имаме най-добрия партньор в техническо отношение. Автомобилът ни продължава да привлича интерес по цял свят, а това е много окуражаващо. Продължаваме прогреса в конструкцията. Целият екип очаква с нетърпение идващите вълнуващи месеци – коментира моторспорт директорът на Бентли Брайън Гъш.

Основната работа по Континентал GT3 се извършва в спортния департамент на Бентли в Крю. М-Спорт ще помагат при нуждата от базата си в Довънби Хол.

Обединението на усилията ни с тези на Бентли е невероятна привилегия. Техните конструкция и анализ досега показаха, че серийният Континентал GT може да стане изключително конкурентна състезателна кола – допълни шефът на М-Спорт Малкълм Уилсън.