Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер смята, че Фетел може да напусне Ферари

Бергер смята, че Фетел може да напусне Ферари

2346
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Бившият пилот от Формула 1 Герхард Бергер смята, че Себастиан Фетел може да си тръгне от Ферари. Бъдещето на четирикратния световен шампион бе сред обсъжданите по време на лятната пауза теми, които основно бяха посветени на възможните размествания на пилоти в Гран при.

„Себастиан е много интелигентен и определено има възможности пред себе си. Има семейство, деца, както и достатъчно средства – не му е нужно още кой знае какво. Сърцето му е у дома, при тях. Мога да си представя как се събужда една сутрин и си казва: „Всичко това ми лази по нервите. Ще започна нещо ново.” Себастиан е добър по отношение на изненадите”, заяви Бергер, цитиран от агенция ДПА.

Според австриеца допълнителен проблем е, че на Фетел не му е присъщо да води екип

„Михаел [Шумахер] бе далеч по-стриктен с отбора. Даваше насоки. Това не е критика към Себастиан, който е много умен и работи упорито. Просто тази дейност не е в природата му. Освен това е задължение на ръководството да накара отбора да работи”, допълни той.

Според финландското издание Турун Саномат 32-годишният пилот има клауза в договора си, която му позволява да го разтрогне, ако е извън топ 3 в генералното класиране. Вариантите при подобно развитие на събитията са Фетел да отиде в друг тим или да се оттегли от Формула 1. Смята се, че една от възможностите е да се върне в Ред Бул. Съветникът на тима от Милтън Кийнс Хелмут Марко дори заяви по-рано тази година, че дори е необходимо Себастиан да си тръгне от Ферари. Същевременно се говори, че пилотът чака трето дете. Наскоро той се ожени за дългогодишната си партньорка Хана, с която вече имат две дъщери.

Самият Фетел е убеден, че Ферари ще спечели състезание този сезон

Скудерията е без успех след 12 старта през 2019-та, 10 от които бяха взети от пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас, а Макс Верстапен бе пръв в два. Последните успехи на Себастиан и Ферари са от 2018 г. – германецът победи на Спа-Франкоршамп, а Кими Райконен бе пръв в Гран при на САЩ.

„Убеден съм, че ще застанем на най-високото стъпало тази година. Със сигурност няма да се предадем. Трудим се упорито по развитието на колата”, заяви Фетел пред швейцарския вестник Блик.