Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер: Критикуват Ферари твърде остро, а тимът заслужава поздравления за бързата кола

Бергер: Критикуват Ферари твърде остро, а тимът заслужава поздравления за бързата кола

2083
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Герхард Бергер смята, че критиките към Ферари за допуснатите в Гран при на Монако грешки са прекалено остри. Австриецът коментира пред италианския вестник Гадзета дело спорт, че Скудерията е в добра форма и разполага със силен автомобил.

„Отборът на Ферари е твърде остро критикуван за тактическите грешки, които допусна в Монако. А в крайна сметка трябва да поздравим Матия Биното за това, че екипът създаде толкова бърз автомобил, какъвто едва ли можехме да очакваме преди няколко месеца“, отбеляза Бергер

„Ферари си връща върховата форма. В Монако имаха отличен болид, а второ и четвърто място не е катастрофа.“

Бергер каза също така, че Карлос Сайнц, който стигна до подиума в Монте Карло, има пълното право да продължава да мечтае за титла.

„Сайнц иска да се бори за шампионата, точно както и седем надпревари по-рано и има пълното право за това. Той не отстъпва кой знае колко от лидерите, затова и не бива да бъде отписван от битката“, коментира бившият F1 пилот, който понастоящем оглавява немския шампионат за туристически автомобили.

Ферари изгради плана си за новости по болидите F1-75 в съответствие с бюджетните ограничения и след сериозни проверки за това дали съответните компоненти реално работят. Първият голям пакет обновления се появи в Испания.

„Просто не можем да си позволим да пилеем пари. Новостите ще се появяват, когато има нещо сериозно за подобрение, не дребни елементи на всяко състезание. Следващото ни сериозно обновление ще е вероятно някъде за Гран при на Великобритания“, заяви шефът на Ферари в F1 Матия Биното.

Биното е сред лобиращите за увеличаване лимита на бюджета за настоящия сезон

Основните доводи са, че заради инфлацията и затруднената логистика цените на товари и услуги са се повишили значително. Според Ферари, Мерцедес и Ред Бул това са непредвидени обстоятелства. Гюнтер Щайнер от Хаас се опасява, че всяко увеличение обаче ще се използва за подобрения по колите, а не за покриване на по-високите разходи.

„Трите топ отбора натискат за увеличаване на бюджета и ако това някак бъде прието, до какво ще доведе? Мерцедес, Ред Бул и Ферари ще имат по едно-две допълнителни обновления на писта, които ще се неутрализират едно друго и единственият резултат ще е да се увеличи разликата спрямо останалите отбори. Не това беше идеята“, каза Щайнер.