Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо няма да участва в представянето на Алпин

Алонсо няма да участва в представянето на Алпин

2660
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Рено

Фернандо Алонсо няма да участва в представянето на Алпин другата седмица. Френският отбор ще покаже новия си автомобил на 2 март, когато ще излезе и болидът за 2021 г. на Мерцедес.

Двукратният световен шампион ще се завърне във Формула 1 този сезон, но това ще стане по-трудно от очакваното. Причината е, че испанецът претърпя пътно-транспортно произшествие. Беше му направена коригираща операция на горната челюст след удар с кола, докато караше колело близо до дома си в Лугано, Швейцария. Пилотът бе задържан за наблюдение в болница 48 часа след хирургическата интервенция, след което бе изписан, за да продължи възстановяването си у дома.

„За съжаление потвърждаваме, че Фернандо Алонсо няма да присъства за медийните сесии при презентацията. Състоянието му не позволява да извършва каквито и да било комуникационни и маркетингови дейности, докато навлиза в критичен етап от предсезонната си подготовка“, казаха от тима.

Представянето ще е онлайн, както и всички останали. То ще се излъчва от Великобритания. Според наблюдатели инцидентът и операцията са изместили физическата програма на Алонсо, който освен това трябва да внимава до пълното си възстановяване.

Бившият мениджър на Фернандо Флавио Бриаторе изрази особено недоволство от пилота заради инцидента. Италианецът каза, че отдавна убеждавал състезателя да спре да кара велосипед по пътищата и да тренира с маунтинбайк в планината.