Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Изписаха Алонсо от болницата

Изписаха Алонсо от болницата

1773
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Рено

Фернандо Алонсо бе изписан от болницата в Берн, Швейцария, където претърпя коригираща операция на горната челюст след пътен инцидент през миналата седмица. Двукратният световен шампион падна по лице от велосипеда си след удар в автомобил. Обстоятелствата около произшествието все още се изясняват. То се случи в четвъртък в Лугано, близо до дома на Алонсо.

След операцията Фернандо остана в болницата още 48 часа за наблюдение. Сега ще продължи рехабилитацията и възстановяването си у дома. Според специалисти в предсезонните тестове, които са в средата на март и в първата надпревара в Бахрейн (в края на март) той ще носи специална каска. Долната й част ще изпълнява функцията на шина и ще стабилизира челюстта, придържайки я максимално неподвижна.

Междувременно Педро де ла Роса сподели пред вестник „Марка“, че според него сънародникът му ще се възстанови за предсезонните тестове и първия старт от сезона.

„Фернандо е добре и има още цял месец (до началото на сезона), така че разполага с време (да се възстанови, за да) участва в тестовете. Да, каската прилепва плътно по челюстта на правите и пилотът трябва да издържи на сериозни натоварвания. Но е окуражаващо, че контузията е само на горната част и на няколко зъба. Това означава, че възстановяването му няма да отнеме много време. Ще има обаче отражение, тъй като в момента Фернандо не може да тренира“, обясни Де ла Роса.

Според испанската преса Алонсо планира да се върне към тренировъчния си режим след 5-6 дни. Един от приближените му журналисти сподели, че пилотът е в добро настроение, разговаря с приятели и още в болницата е отговарял на изпратените му съобщения.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.