Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказание за Фетел за действията му след финала

Без наказание за Фетел за действията му след финала

Според Daily Mail и немския Motorsport magazin екипът на Ферари се е отказал да обжалва санкцията на Фетел от 5 секунди

3426
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Венелин Николов

Стюардите в Гран при на Канада са решили да не наказват Себастиан Фетел за действията му след финала на състезанието.

Германецът не закара колата си до зоната на първите трима в закрития парк, премести табелата с номер 2 пред колата на Хамилтън и пропусна интервютата. Чак на подиума той даде кратко изявление пред Мартин Брандъл.

Германецът беше ядосан след полученото наказание от 5 секунди, което го лиши от победата на пистата Жил Вилньов. И затова наруши протокола на няколко пъти след финала, за което можеше да получи допълнителна санкция и глоба.

Един от стюардите – Ханс-Герд Енсер, заяви, че наказанието на Фетел е било възможно най-лекото с оглед на всичките му прояви след надпреварата.

„Можеше санкцията да бъде 10 секунди, 20 секунди, или спиране в бокса (което се равнява на добавяне на 30 сек след финала), каза Енсер“. „Докладваха ни за тези негови действия. Но сметнахме, че те са заради силните емоции и голямото напрежение, под които се намираше Фетел. Затова не му наложихме други наказания.“

Друг от стюардите Матю Ремери заяви относно наказанието, че правилата са си правила. И той е там, за да следи за тяхното спазване. А това дали регулациите трябва да бъде променени или не, е друга тема на разговор.

„Като ентусиаст и фен на моторните спортове, аз естествено искам да гледам страхотни състезания, каза Ремери“. „А дали някои правила отиват твърде далеч? Може би да.“

Според британския Daily Mail и немския Motorsport magazin екипът на Ферари се е отказал да обжалва наказанието на Фетел от 5 секунди.

Шефът на тима Матиа Биното е изпратил писмо на ФИА, с което информира федерацията, че Скудерията няма да подава контестация срещу санкцията.

Причината за това най-вероятно е, че наказания от този тип по принцип не могат да бъдат обжалвани.