Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Без обърнат грид в F1, Хамилтън 13-ти по приходи сред спортистите...

Накратко: Без обърнат грид в F1, Хамилтън 13-ти по приходи сред спортистите в света

2488
0
Гран при на Австрия, старт, стартова решетка, грид
снимка: Спас Генев

Формула 1 се отказа от плановете си за обърната стартова решетка по време на Гран при надпреварите това лято. Идеята не бе подкрепена единодушно от отборите и съответно не може да бъде приложена. Мерцедес се противопостави рязко на експеримента с довода, че отборът вече е направил достатъчно отстъпки. Тимът от Бракли бе подкрепен от Рейсинг Пойнт.

„През последните години водихме доста разговори как бихме могли да въведем някои промени, които да са в съответствие с характеристиките, превърнали го в толкова велика дисциплина. Но промени за подобряване изживяването на феновете. Обсъдихме няколко варианта. Един от тях – за обърната стартова решетка – получи доста широк отзвук, но не всички отбори одобриха идеята. Промени в толкова краткосрочен план изискват единодушие. В момента всичко се случва почти в реално време. Ще продължим обаче да търсим идеи. Искаме да сме сигурни, че няма да са някакви изкуствени трикове”, обясни главният изпълнителен директор на F1 Чейс Кери.

Люис Хамилтън е 13-ти по приходи сред спортистите в цял свят, сочи годишното подреждане на списание Форбс

В класацията за 2020 г. са намерили място общо трима пилоти от Формула 1.

Състезателят на Мерцедес е 13-и, Себастиан Фетел заема 32-о място, а Даниел Рикиардо е 48-ми. Най-високоплатеният спортист в света е тенисистът Роджър Федерер. Той е получил 106 милиона долара. Втори и трети са футболистите Кристиано Роналдо и Лионел Меси – съответно със $105 млн. и $104 млн.

Според Форбс Хамилтън е получил 54 милиона долара, от които заплатата му е 42 млн. Наскоро англичанинът стана най-богатият спортист в родината си Великобритания.

За Фетел е посочен приход от $36,3 млн., 36 милиона от тях – заплата. Доходът на Рикиардо според изданието възлиза на $29 млн. (27 милиона са заплата).

Организаторите на Гран при на Мексико се надяват да проведат състезанието си на посочената в оригиналния за 2020 г. календар във Формула 1 – 1 ноември

Първите 8 старта от ревизираната програма бяха потвърдени вчера. Те обхващат само европейски кръгове, а главният изпълнителен директор на F1 Чейс Кери заяви, че преговорите с останалите промоутъри продължават.

В свое изявление организаторите от Мексико посочват, че на пистата ще бъдат взети строги санитарни мерки, за да се осигури безопасността на феновете. Те се надяват състезанието да се състои пред пълни трибуни. При извънредни обстоятелства са склонни надпреварата да се случи и без публика.

Подобни очаквания изразиха и в Бразилия. И двете страни се надяват епидемията от коронавируса да утихне през следващите месеци.