Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Накратко: Рич Енърджи напомни за себе си, британското правителство прави изключение за...

Накратко: Рич Енърджи напомни за себе си, британското правителство прави изключение за F1

1101
0
Гроув, Уилямс, фабрика, завод
снимка: Уилямс

Рич Енърджи напомни за себе си по повод обявената от Уилямс процедура, която може да доведе до продажбата на отбора. Компанията стана печално известна, след като сключи договор с Хаас за главен спонсор на американския тим, но не изпълни условията по него. Преди да стигне до споразумение с ръководения от Гюнтер Щайнер тим, основателят й Уилям Стори води разговори и с Уилямс. В крайна сметка той бе подведен под отговорност за измами, а договорът с Хаас – прекратен.

Публикуваният от Рич Енърджи туит показва възможно оцветяване на Уилямс при спонсорска сделка с компанията. Текстът освен това може да се тълкува като нападка към ръководството на тима от Гроув и дори заявление за възможност за инвестиции. Предвид репутацията на Рич Енърджи това едва ли ще има някакво развитие.

Според информация на BBC Спорт британското правителство е одобрило провеждането на два старта от Формула 1 на пистата Силвърстоун, освобождавайки Гран при екипите от задължителната 14-дневна карантина при влизане в страната

Условието на властите било предварително да съгласуват плановете на организаторите. Това не би трябвало да е проблем, тъй като Формула 1 и ФИА вече представиха подробна концепция на австрийското правителство, която бе одобрена преди броени дни. Условието се отнася още до футболните и крикет отборите.

Организаторите на Гран при на Бразилия се подготвят да проведат своя старт от Формула 1 през 2020 г., при това с публика

Засега не е ясно как смятат, че ще се случи това. Страната е втора в света по заразени с коронавируса (изпреварена единствено от САЩ) – потвърдените случаи там са почти 530 000 с над 30 000 починали. В Бразилия избухнаха и протести – за и против президента Жаир Болсонаро и политиката му за справяне с епидемията, които често ескалират до сблъсъци с полицията.

Формула 1 планира да започне сезон 2020 в Австрия в началото на юли. Всички европейски надпревари, включени в предварителния календар, са предвидени да се провеждат без зрители. Бразилците обаче не са единствените организатори извън Стария континент, надяващи се на публика на трасето. Такова е намерението на Сингапур. Във Виетнам пък планират да допускат само местни жители на пистата и ще възстановят парите на закупилите билети чужденци.

„Подготовката за Гран при на Бразилия върви по план”, заяви промоутърът от Интерлагос Тамаш Рохони. „Убедени сме, че прочутата ни писта ще е сцена на още една забележителна надпревара. Събитието ще се проведе без проблем в съответствие с настоящия ни контракт. Очакваме потвърждение от ФИА за датата през ноември, за да пуснем билетите в продажба.”