Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без последствия за Льоклер и Перес за удара помежду им

Без последствия за Льоклер и Перес за удара помежду им

1137
0
Даниел Рикиардо, Шарл Льоклер, Серхио Перес, Пиер Гасли
Даниел Рикиардо, Шарл Льоклер, Серхио Перес и Пиер Гасли; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Стюардите на Гран при на Саудитска Арабия разследваха инцидента между Шарл Льоклер и Серхио Перес след първото рестартиране на надпреварата. Стартът мина без инциденти, малко по-късно Мик Шумахер се разби в предпазва стена и това доведе до първия червен флаг. Почти веднага след подновяване на надпреварата се случи сблъсъкът между Льоклер и Перес. Мексиканският пилот на Ред Бул отпадна.

След като са изслушали пилотите и са прегледали видео записите стюардите решиха, че нито един от двамата не носи в по-голяма степен вина за станалото. Те отбелязаха, че Льоклер е бил притиснат между Перес и бариера, не е имал къде да отиде. Самият Серхио каза почти дословно същото след състезанието.

„Шарл бе в позиция, в която не можеше да стори нищо. Не очаквах вече да е там, защото просто нямаше място. И когато взимахме завоя, той закачи задната ми лява гума“, обясни Перес.

Льоклер завърши седми в Джеда.

„Бях от външната страна и съм почти сигурен, че той ме видя. Вероятно си е помислил, че нямам друг избор освен да намаля. Но задното му колело бе до мен. Опитах да се промуша дори с цената на това да докосна стената. После закачих колелото му“, каза пилотът на Ферари.

Льоклер извади късмет, че нямаше кой знае какви повреди по колата си.