Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без решение по случая с Верстапен и Хамилтън днес

Без решение по случая с Верстапен и Хамилтън днес

3011
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен, Ред Бул, Мерцедес
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Пирели

Изслушването относно инцидента между Макс Верстапен и Люис Хамилтън от Бразилия приключи без решение – то бе отложено за утре (петък). Стюардите на ФИА трябва да решат първо дали представената информация може да се счита за нови доказателства по случая.

Представители на Мерцедес и Ред Бул бяха извикани при стюардите. Пилотите коментираха днес ситуацията. Верстапен каза, че според него става дума за твърдо, но честно състезание. Хамилтън заяви, че не се съсредоточава върху случая, а върху работата си на пистата.

Инцидентът на четвърти завой бе отбелязан по време на състезанието на пистата Интерлагос, но не бе разследван. При взимането на това решение стюардите не разполагаха с кадрите от камерата на Верстапен. Те бяха публикувани впоследствие и малко след това от Мерцедес подадоха молба за преразглеждане. По-рано този сезон от Ред Бул опитаха по същата процедура да предизвикат ново разследване на удара между Хамилтън и Верстапен от Силвърстоун. Тогава стюардите решиха, че представеното от тима от Милтън Кийнс информация не е ново доказателство и отхвърлиха молбата.

Ако случая от Интерлагос бъде преразгледан, Верстапен може да получи наказание 5 секунди. Това би го пратило от второ на трето място и съответно намалило преднината му в генералното класиране.