Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без санкции за 9-те пилоти, разследвани за използване на DRS в зони...

Без санкции за 9-те пилоти, разследвани за използване на DRS в зони с жълти знамена

63
0
ФИА

Стюардите на ФИА няма да налагат санкции спрямо нито един от пилотите, разследвани за използване на DRS в зони с жълти знамена.

Действията на 9 състезатели – Кими Райконен, Себастиан Фетел, Марк Уебър, Валтери Ботас, Даниел Рикиардо, Дженсън Бътън, Ромейн Грожан, Нико Хюлкенберг и Макс Чилтън – бяха проверявани след финала на Гран при на Китай. Решението означава, че в класирането от състезанието, което е трети кръг от световния шампионат на Формула 1, няма да настъпят промени.

Решението е взето заради странични обстоятелства. Стюрадите са отбелязали, че съобщенията от страна на рейс контрола са се появявали цяла минута след пускането си в официалната система. Не са действали и други функции, използвани по време на състезание за уведомяване на отбори и пилоти за предупредителни сигнали по трасето.

ФИА има сериозни проблеми вече трети пореден старт с електронните си системи. В документ 35 от 12:49 часа (китайско време) рейсдиректорът Чарли Уайтинг уведомява екипите, че по време на състезанието няма да работят сигналите за предупредителни флагове, режимът за сейфти кар (ако такава излезе на трасето) трябва да се включи механично, че няма възможност за автоматично изключване на DRS-ите след включването на системите в началото на надпреварата и т.н.