Начало MotoGP News Безеки остава в VR46 Дукати и през следващия сезон

Безеки остава в VR46 Дукати и през следващия сезон

143
0
Марко Безеки
Марко Безеки, снимка VR46 Racing Team

Марко Безеки остава в VR46 Дукати и през следващия сезон. Италианецът удължи с още една година споразумението си с отборът на Валентино Роси. По този начин Безеки най-накрая къде ще кара догодина.

Безеки направи дебюта си в MotoGP през сезон 2022 с отбора на VR46 Дукати. Пред това той направи страхотно впечатление в по-малките класове Moto3 и Moto2.

Безеки записа един подиум в първата си кампания в кралския клас. Италианецът завърши годината като най-бързият новобранец и спечели общо 111 точки.

24-годишният състезател започна доста силно втората си кампания в MotoGP. Първо той финишира трети в откриващия кръг в Португалия. След това той грабна първата си победа в кралския клас. Това се случи по време на дъждовната Гран при на Аржентина. Преди това той финишира втори в спринта на пистата „Термас де Рио Ондо“

Безеки грабна победа и в старт №1000 в историята на MotoGP, който се проведе на пистата „Льо Ман“ във Франция. В допълнение, италианецът спечели спринта в Нидерландия и завърши втори в основното състезание.

Безеки продължи доброто си представяне и във втората половина на сезона. Пилотът на VR46 Дукати финишира втори в спринта във Великобритания, но отпадна в същинската надпревара. След това той се качи на подиума в Гран при на Австрия, като пред него бяха само Франческо Баная (Дукати) и Брад Байндър (КТМ).

Безеки бе една от ключовите фигури в пазара на пилоти в MotoGP. Младият италианецът бе свързван с място в тима на Прамак Дукати. Марката от Болоня дори заяви, че е готова да предостави заводски подготвен мотор на протежето на Роси.

Малко след края на уикенда в Австрия Безеки обяви, че вече е взел решение за бъдещето си в MotoGP. Днес официално бе обявено, че той е удължил с още една година споразумението си с отбора на Валентино Роси

„Наистина съм щастлив да потвърдя, че през 2024 г. ще бъда на пистата с VR46 Дукати. Този екип е от решаващо значение за моята кариера досега и в бъдеще“, сподели Безеки.

„Пристигнах тук през 2020 г. в Moto2. После се приземихме заедно през 2022 г. в MotoGP и тази година имахме невероятен сезон досега. Да продължа да се развивам в тази работна група, с подкрепата на Дукати, е най-естественият избор за мен.“

„2024 г. носи със себе си много очаквания. Сега обаче искам да се съсредоточа върху този сезон. В момента се борим за подиуми в шампионата, имаме и шансове да спечелим титлата при отборите с Лука. Сигурен съм, че всички в тима ще дадат всичко от себе си, дори повече от досега, за да постигнат тези цели.“

„Благодаря на Вале, Учо, Пабло, Академията за пилоти VR46 и на всички, които направиха това възможно. Оставането ми в отбора на Вале е голяма мотивация и гордост“, добави Марко Безеки.

Новината за оставането на Безеки в тима на Роси отваря врата на Франко Морбидели да премине в Прамак Дукати. Италианецът напуска Ямаха в края на годината и все още не е ясно къде ще продължи кариерата му.