Начало Рали БФАС раздаде купите на първенците в автомобилния спорт за 2011 г.

БФАС раздаде купите на първенците в автомобилния спорт за 2011 г.

90
0
Рали

Българската федерация по автомобилен спорт раздаде купите на първенците в отделните категории за 2011 г. на специална церемония в столичния Рейнбоу плаза. Всички призьори в различните серии получиха трофеите си след нелеката година, като кулминацията бе връчването на отличията на шампионите в рали първенството Димитър Илиев/Янаки Янакиев и подгласниците им Петър Гьошев/Димитър Спасов и Крум Дончев/Петър Йорданов.

Почетни плакети за принос към автомобилния спорт получиха няколко души, сред които спортният министър Свилен Нейков, който обаче бе възпрепятстван и не присъства на церемонията. Федерацията отличи и редица общини, допринесли за провеждането на надпреварите през изминалия сезон и помогнали на автомобилния спорт да продължи да съществува и да се развива.

Почетният председател на БФАС Георги Янакиев, който се оттегли от ръководния пост в организацията след повече от три десетилетия начело, пожела на призьорите още повече успехи, а на невзелите днес купи – догодина на свой ред да се качат на сцената. Настоящият шеф на федерацията Александър Александров пък благодари на всички клубове и пилоти, успели въпреки трудностите и оскъдните бюджети да продължат участието си в различните серии.

Оценявам по достойнство куража и амбицията на всеки един от вас – организатори, общини, пилоти и навигатори и разбира се, не на последно място, спонсори, да отделят от оскъдните си бюджети средства за подпомагане и участие в автомобилни състезания през 2011 г. Тук е мястото да спомена, че честта да произнеса това слово се падна на мен, но истинските виновници шампионат 2011 да започне, въпреки кризата и да завърши успешно, са хората от предходния Управителен съвет на БФАС и доскорошният председател на федерацията г-н Георги Янакиев. Горещо благодаря на всички тях, както и на всички автомобилни състезатели и деятели. Заедно ще продължаваме напред – допълни Александров.

 

Шампиони в отделните дисциплини на БФАС за сезон 2011:

Национален рали шампионат – Димитър Илиев/Янаки Янакиев

    Национален шампионат на затворен маршрут – Илия Царски (група Макси), Антон Тонев (група RS 2000), Георги Пейчев (група Супер)

      Национален планински шампионат – Николай Златков

        Национален офроуд шампионат – Траян Траянов/Истилиян Маринков

            Национален шампионат по рали крос – Румен Киров

            Национален шампионат по автокрос – Петко Илиев (група Супер Бъги), Антон Кунчев (група Бъги)

              Национален дамски шампионат – Мануела Костадинова/Цветелина Манолова