Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бианки: Опитът от академията на Ферари е безкрайно полезен през дебютния ми...

Бианки: Опитът от академията на Ферари е безкрайно полезен през дебютния ми сезон

35
0
Жул Бианки

Жул Бианки започна бурно 2013 г. – бе почти сигурен, че ще е пилот във Форс Индия, когато дойде новината, че тимът от Силвърстоун е предпочел Адриан Сутил. След това неочаквано се озова в Маруся и настоящият сезон все пак е дебютен във Формула 1 за него.

Ангажиментите му като титуляр в Гран при сведоха посещенията в академията на Ферари за млади пилоти, на която той е кадър, до минимум. Жул обаче не прекъсна в нито един момент от последните шест месеца връзките с Маранело. Малко преди Фестивала на скоростта в Гудууд, където Бианки този уикенд представя Маруся, той бе в базата на Скудерията за промоционално събитие.

Вярно е – почти не идвам в академията в сравнение с предишни години, тъй като освен състезанията имам толкова много неща за вършене с екипа си. Но поддържам връзка с Лука Балдизери – говорим по телефона по време на състезателни уикенди, той винаги ми дава полезни съвети. Трябва да кажа, че натрупаният в академията опит, е безкрайно полезен през първата ми година като титуляр в F1. Не само в технически аспект, но и за всичко останало – как да се справям със спонсори, да се държа с медии – обясни французинът.

Бианки разказва подробно за пътя си до Гран при в ексклузивно интервю за ClubS1, публикувано в последния брой на списанието (162). Той е от семейство със сериозни корени в автомобилния спорт и това също е част от погледа към личността на един от новите пилоти във Формула 1.

Жул е щастлив от развитието на кариерата си в момента – особено след като в определен момент през зимата признава, че се е отчаял:

При обаждането да се подготвя да отида в Барселона, където течеше последната (предсезонна) тест сесия, не позволих надеждите ми да стигнат прекалено високо ниво. Но постепенно се чувствах все по-уверен и когато отидох за взимане на мярка за седалка, вече усещах, че ще остана. Скоро бях титуляр и веднага усетих разликата между това и да си трети пилот на отбора. Чувстваш се като част от всичко в тима, но и отношенията с другите състезатели се променят – те сега ме гледат с други очи.

На въпрос дали му липсва борбата за победа Бианки заяви, че всеки пилот желае да е пръв, но най-важното е да създаде сам за себе си подходящата атмосфера и стимул да работи.

Аз точно това и правя. Да, мечтата ми е жива и няма смисъл да говоря за нея… Всеки може да си представи точно каква е! – допълни френският състезател.