Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бил Гейтс – гост на първия старт в Австрия?

Бил Гейтс – гост на първия старт в Австрия?

1604
0
Гран при на Австрия, Ред Бул Ринг
снимка: Спас Генев

Завръщането на Формула 1 на 5 юли в Австрия ще е голямо, световно събитие. Състезанието със сигурност ще привлече милиони зрители пред телевизорите и домакините искат да използват тази популярност в пълна степен. Надпреварата ще е без публика и VIP гости, но основният спонсор на събитието и собственик на цялата писта Дитрих Матешиц е поканил своя приятел Бил Гейтс да присъства на състезанието, съобщава австрийският вестник Кронер Цайтунг. Съоснователят на Майкрософт, които са технически партньор на няколко екипа във Формула 1, ще получи специално място до Матешиц и специално внимание, разбира се.

Между милиардерите има доста синергия, а е добре известно, че Бил Гейтс е любител на автомобилните състезания и супер колите

В колекцията си има Бугати Вейрон, Ламборгини Авентадор, няколко Ферари и Порше-та, но основно се движи с Тесла Х, демонстрирайки загриженост към природата.

„Да, със сигурност може да дойде, но не е моята роля да се грижа за това”, заяви пред вестника Хелмут Марко, дясната ръка на Матешиц в автомобилните състезания. „Моята мисия беше да поставя всичко на мястото си, за да може да се проведе състезанието. Останалото ще бъде обявено оформено като проект на Шпилберг и Ред Бул.”

Първата надпревара ще е за Гран при на Австрия, а втората за Гран при на Щайермарк, областта в която се намира пистата до градчето Шпилберг

Присъствието на световен лидер като Гейтс ще бъде много важно за Формула 1. Австрийците се надяват интересът към страната да се увеличи рязко дори и в рамките на седмица. Тези няколко дни обаче може да се окажат много важни за възстановяването на туристическия й бизнес.