Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Имахме късмет, че инцидентът между Фетел и Льоклер стана тази година

Биното: Имахме късмет, че инцидентът между Фетел и Льоклер стана тази година

4692
0
Себастиан Фетел, Шарл Льоклер
Себастиан Фетел и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното смята, че в Скудерията имат късмет, че инцидентът между Себастиан Фетел и Шарл Льоклер се е случил тази година.

Те се удариха в битка за 4-ото място в Гран при на Бразилия, в резултат на което отпаднаха. Това е първи подобен случай между двамата, които са съотборници за първа година.

Фетел и Льоклер бяха привикани в Маранело да отговарят за случилото се. Самият Биното определи инцидентът като глупав, като отказа да посочи кой от двамата пилоти е по-виновен за него.

Според него в тима все пак имат късмет, че ударът идва в момент, в който и двата шампионата са решени и случилото се няма да коства нищо на тима. И във Ферари ще имат достатъчно време да се справят със ситуацията.

„Още съм убеден, че е лукс да имаме двама много добри пилоти, каза Биното. – И двамата представляват добро мерило един за друг. Видяхме как те подобряват представянето си. Себастиан е много бърз във втората половина от сезона.

Бих казал, че имаме късмет, че това, което се случи (инцидентът между двамата), стана този сезон. Така ще имаме възможност да разясним нещата и да знаем какво не трябва да се случва следващата година.“

Според Биното е важно хората в тима да признават грешките, които са допуснали. Независимо дали става въпрос за пилоти, инженери или други. Защото така те могат да се подобрят и да не ги повтарят.